Klinische toepassing van PBM

PBM is toepasbaar voor iedere conditie waarbij sprake is van verminderde celregeneratie, ontsteking en pijn. Daarom heeft u als behandelaar ruime behandelvrijheid om de laser op u en uw patienten toe te passen.

Toch is het belangrijk om voortdurend up to date te blijven met de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op gebied van laser therapie en alle klinische toepassingen. Dit doen onze experts door zich voortdurend bij te scholen met de nieuwste wetenschappelijke literatuur. Zo ontvangt u bij ons altijd advies naar de laatste inzichten op het gebied van PBM. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat Lasertherapie effectief is voor onder andere: osseo-integratie en bottransplantatieAls aanvullende therapie bij osteoporose en fracturen, bij alle musculoskeletale verwondingen, vooral met betrekking tot overbelastingsblessures bij atletenDaarnaast is PBM een veelbelovende behandelmethode voor het verstoren van biofilms van antibiotica-resistente prothetische gewrichtsinfecties,Als behandeling na traumatisch hersenletsel en beroerte,Als niet-invasieve en pijnloze behandeling van vele dermatologische aandoeningen zoals(gezichts) acne of schimmel (candida infectie).PBM kan ook worden ingezet voor het verbeteren van de kwaliteit van het darmmicrobioom door de groei van meer SCFA-producerende bacteriën te stimuleren, om de noodzaak van medische interventie bij inflammatoire schildklieraandoeningen te verminderen,, bij pijn- en ontstekingsreductie bij reumatoïde artritis. ..

Bovengenoemde opsomming van klinische toepassingen zijn slechts een greep uit de reeds onderzochte klinische applicatie mogelijkheden van PBM.

Orthopedisch

PBM blijkt een heel effectieve behandelmethode te zijn voor musculoskeletale aandoeningen. Lasertherapie activeert de regeneratie van botten, spieren en pezen door de proliferatie van stamcellen te verbeteren en ontstekingen en pijn te verminderen. Deze laatste twee zijn de belangrijkste factoren bij het verlies van functionaliteit van het bewegingsapparaat. Het terugwinnen van de functionaliteit na bijvoorbeeld een heup operatie, een letsel door atletische overbelasting of een trauma is essentieel voor een spoedig en volledig herstel. Lasertherapie is dus de sleutel voor een succesvol en snel herstelproces. In veel orthopedische gevallen bevind het letsel zich dieper dan de verwonding zelf, waardoor hoog vermogen Laser Therapie noodzakelijk is om diep genoeg door te dringen en daarmee een optimale dosering bij het doelwitweefsel te garanderen. Een ander voordeel van het gebruik van een hoog vermogen laser is een kortere behandeltijd, waardoor een behandeling haalbaar, gemakkelijk en effectief is.

Dit resulteert weer in een grote vermindering van het lijden en de zorgkosten van de patiënt. Vooral omdat blessures aan het bewegingsapparaat verantwoordelijk zijn voor enorme verliezen bij Qaly’s, wat hoge kosten met zich meebrengt.

 

Een lijst bestudeerde musculoskeletale aandoeningen:

  • Spierblessure en trauma
  • Carpaal tunnel syndroom
  • Triggervinger
  • Gewrichtsprothese
  • Osteoporose, Reumatoïde artritis/artrose.
  • Meniscuslaesies Tendinopathie:
  • tendinitis, tendinose en reconstructie na peesruptuur.
  • Bursitis
  • Osseo-integratie en bottransplantatie
  • Fracturen, mal- en nonunion en osteomyelitis. Neurologie

 

Neurologie

Transcraniale PBM is een zeer effectieve methode om diverse hersenaandoeningen te behandelen die plotseling ontstaan (beroerte, TBI, globale ischemie), neurodegeneratief (Alzheimer, Parkinson, dementie) of psychiatrisch (depressie, angst, posttraumatische stressstoornis). PBM vermindert ontsteking van de hersenen, de productie van ROS, hersencel-apoptose en hersenzwelling, terwijl het de neurogenese, synaptogenese, de bloedstroom, cerebrale oxygenatie en lymfedrainage juist verbetert.

Naast hersencellen zijn ook perifere zenuwen gevoelig voor PBM. Lasertherapie is door de FDA goedgekeurd als behandeling voor polyneuropathie en wordt gezien als zeer effectief bij pijnlijke diabetische polyneuropathie. Studies hebben bovendien aangetoond dat Laser Therapie de potentie heeft om de symptomen bij patiënten die lijden aan multipele sclerose te verbeteren en permanente zenuwbeschadiging na verergering van de ziekte te voorkomen.

 

 

Beauty behandelingen, plastische chirurgie, dermatologie

Bij het laseren is het eerste oppervlak dat door het laserlicht wordt bereikt de huid. Daarom is PBM een uitstekende behandelvorm voor de dermatologie. Door stamcelproliferatie te activeren versnelt PBM de wondgenezing en is als zodanig een geweldige behandeling voor aandoeningen met betrekking tot weefselherstel zoals: huidwonden, erosieve mucositis in de oncologie, beenulcera, brandwonden en radiodermatitis.

PBM wordt veel gebruikt om de genezing te versnellen en te verbeteren en ontstekingen te verminderen na agressieve esthetische behandelingen zoals huidvernieuwing, vasculaire en goedaardige gepigmenteerde laesies en chemische peelings. PBM wordt ook toegepast als een post-esthetische chirurgische behandeling om een mooie genezing van chirurgische incisies te verzekeren en hypertrofische littekens te voorkomen en te behandelen. Lasertherapie is ook een effectieve behandeling bij dyspigmentatie en hyperpigmentatie; in het laatste geval wordt de melaninesynthese geremd met IR-licht. Andere dermatologische toepassingen van PBM zijn huidverjonging, de behandeling van alopecia, striae, cellulitis en andere huidziekten. Aangezien de toepassingen van PBM op wetenschappelijk gebied voortdurend worden uitgebreid, is het van cruciaal belang om als therapeut alle nieuw beschikbare kennis bij te houden. ..